Om inzicht te krijgen in uw huidige situatie bieden wij diverse metingen aan zoals o.a. :

icon_picture

Luchthoeveelheidsmeting

Per ruimte brengen we in kaart hoeveel lucht er wordt toe en afgevoerd. Aan de hand hiervan kunnen we het aantal luchtwisselingen oftewel de ventilatievoud of circulatievoud berekenen.

icon_picture

Temperatuur & relatieve vocht meting

Per ruimte meten we de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Voor een ideaal binnenklimaat gaan we uit van een relatieve vocht gehalte variërend tussen de 40% en 60% procent. Als dit aanzienlijk lager of hoger is dan heeft dit nadelige effecten op uw gezondheid en kan dit klachten veroorzaken.

icon_picture

Luchtdichtheidsmeting

Deze meting wordt gebruikt om de luchtdoorlatendheid van gebouwen en ruimten nauwkeurig te meten. Door de ruimte op onderdruk en/of overdruk te zetten wordt vastgesteld wat het luchtverlies is. De meetmethode is vastgelegd in de NEN 2686/ NEN-EN 13839. De NEN-EN 13839:2000 is in 2015 vervangen voor de NEN-EN-ISO 9972:2015.

icon_picture

CO2 meting

Per ruimte meten we het CO2 gehalte in de lucht. De buitenlucht heeft een CO2 gehalte ongeveer 400 ppm (parts per million), in een binnenruimte wordt uitgegaan van maximaal 1200 ppm hierboven is het raadzaam om meer te ventileren. Bij een hogere concentratie dan 2000 ppm is het echt noodzakelijk te ventileren om verdere klachten te voorkomen. Een te hoge CO2 waarde kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies.

icon_picture

Fijnstofmeting

Per ruimte meten we het aantal aerosoldeeltjes, een aerosol kan bijvoorbeeld een virus bevatten. Met fijnstof worden alle deeltjes bedoeld die kleiner zijn dan 10PM (particulate matter) oftewel kleiner dan 10 micrometer. Dit zijn in vergelijking dus deeltjes die een kleinere diameter hebben dan 0,01 millimeter.